5, 6 en 7 mei
Blijf op de hoogte en volg Evie
07 Mei 2013 | Spanje, Sevilla
Zondag was denk ik echt de leukste dag die ik tot nu toe hier heb gehad. ´s Ochtends moest ik vrij vroeg op, en zonder ontbijt vertrokken we naar het strand. Ik vroeg me een beetje af hoe ik dan ging ontbijten, maar na een uurtje ofzo stopten we en gingen we ergens in een restaurant aan de weg eten. De helft van de mensen at gewoon staand, of aan de bar en sommigen dronken alleen wat koffie. Mijn ontbijt bestond uit een groot stuk toast, met een soort rode kruidenboter ofzo erop, ik weet nog steeds niet wat het is. Daarna reden we verder richting kust. Macarena had me wel eens verteld dat ze een apartement aan zee hadden maar dat was ik een beetje vergeten dus toen we daar aankwamen en een gebouw binnen liepen vroeg ik me echt af wat we gingen doen. Het kan er ook aan hebben gelegen dat ik nog niet zo lang wakker was, maar het duurde even voordat de puzzelstukjes op z´n plek vielen. Het was de eerste keer dit jaar dat ze in hun (best grote) appartement waren, dus er moest eerst even opgeruimd worden. Daarna liepen we langs de kust naar een schijnbaar heel bekende kerk, waar ik dus nog nooit van gehoord had, om een klein stukje van de zondagsmis te beluisteren en het kerkje te bekijken. Op de terugweg liepen we door het stadje heen, en het was echt een gezellige plek. Eenmaal terug in het appartement hebben we ons omgekleed (en heb ik een liter aan zonnebrand crème opgesmeerd, tot groot plezier van de rest van de familie) en zijn op het strand gaan liggen. Ik ben nog even gaan zwemmen, maar de rest vond het water te koud. Rond half twee gingen we tot mijn grote spijt alweer weg om te gaan lunchen in het stadje. Toen Rafa vroeg wat ik wou, zei ik: kies maar iets leuks uit, als er maar geen olijven in zitten. Dus ik kreeg een soort bouillon met heel veel pasta en allemaal zeevruchten, en er stonden bordjes met verschillende soorten vis en andere dingen op tafel. Toen ik mijn soep ophad ging ik die andere dingen eens proberen, en een van die dingen leek mij iets uit de zee, maar ik snapte niet helemaal hoe ik het moest eten dus Maca deed het me even voor. Ik vond ze best lekker, dus ik nam er nog een paar. Bij de derde of vierde ging ik ze eens beter bekijken, en kwam tot de conclusie dat ik slakken aan het eten was. Toen werd mijn eetlust toch meteen wat minder, en ben ik maar visjes en brood gaan eten. Ik dacht dat dit alles was en had op zich wel genoeg gegeten, toen er nog een groot bord met twee stukken vis, groente en frietjes voor mij en de rest van het gezin aankwam. Het was echt super lekker, maar daarna had ik het gevoel dat ik drie dagen niet meer hoefde te eten. Na het eten zijn we terug gegaan naar het appartement en daarna weer met de auto terug naar Sevilla. Thuis heb ik even snel gedouched en me klaargemaakt, want daarna ging ik al meteen weer met Ana en Rafa naar de voetbalwestrijd. We gingen met de metro naar het centrum, en daar gingen we eerst op een terrasje zitten met Ana´s broer. Later zijn we nar het stadion gegaan en we waren ruim op tijd. Ze hebben seizoenskaarten maar er kon iemand niet ofzo, en daarom mocht ik mee, echt lief!Ik vind voetbal op zich leuk voor een keertje, maar het is niet echt mijn hobby. Wat ik echt leuk vond was de sfeer die daar hing. Een gedeelte van de tribune was vanaf het inspelen tot aan de laatste minuut aan het zingen en hadden trommels en megafonen bij zich enzo. Elke keer als Sevilla een goal maakte stond iedereen op en begon te dansen, maar als er een foutje werd gemaakt begon iedereen te schreeuwen en te fluiten en met z´n handen te zwaaien enzo. Van de sfeer daar heb ik echt genoten, en het was extra leuk omdat ze met 3-0 gewonnen hebben. Daarna zijn we nog ergens wat gaan drinken en een klein beetje eten en daarna naar huis gegaan. Thuis ben ik snel gaan slapen wantik had de nachten ervoor vrij weinig geslapen. Maandag was weer een normale schooldag. De eerste paar uren had de klas een soort cito-toets dus toen ben ik aan mijn eigen schoolwerk gaan werken. Ik had die dag ook voor de eerste keer Frans, en dat was echt een ramp. Ik ben op zich best goed in Frans, maar voor mij lijkt Frans en Spaans echt super veel op elkaar. Toen die lerares dus vroeg of iki Frans sprak antwoordde ik doodleuk: Oui, un poco uhh peu. Het was best grappig, want ze was dus Spaans en Frans door elkaar aan het praten, maar dat had ik pas na een tijdje door want ik kon gewoon alles verstaan en begrijpen enzo. Daarna ging ze nog even met mij in het rans praten, en ik moest toch wel heel lang denken voordat ik een zin kon maken. Als ik terugkom op school moet ik meteen een Frans mondeling doen, dus ik ben een beetje bang wat dan gaat gebeuren.
Na school gingen we naar het huis van Maca´s Amerikaanse vriendin om daar te eten. Die moeder is dus Amerikaans en echt de aardigste persoon die ik ooit heb ontmoet. Ik heb heel lang met haarover vanalles gepraat, en ze zei meteen toen ik binnen kwam: loop maar veen door het huis, als je iets nodig hebt dan pak het maar en als je het niet kan vinden dan roep maar even. Toen ikna een urrtje ofzo vertelde dat ik nog nooit in Amerika was geweest maar er wel heel graag heen wil zei ze: O, maar je kan ons altijd komen opzoeken. Anders bellen we wel even als je weer in Nederland bent en dan kan je met ons mee komen enzo. Waarschijnlijk gaat dat toch nooit gebeuren, maar dit is even een voorbeeld om aan te geven hoe leuk ze was en het aparte was dat ik echt het gevoel had dat ze het meende. Daarna ging zij haar Engels lessen geven en ben ik met dat broertje gaan schaken. Hij was 8, maar hij schaakte beter dan ik en zei steeds: don´t do that, then I´m gonna eat you. Rond een uur of 6 werd ik opgehaald en na even thuis te zijn geweest ging ik rond 7 uur naar zwemtraining. Ik moest me eerst officieel inschrijven en dat was een heel gedoe, maar is uiteindelijk goed gegaan. De training begon met een krachttraining op het land, en dat doe ik nooit dus dat faalde een beetje, en ik merk het nu nog steeds. Ik had met Ana afgesproken dat ik tot 9 zou trainen maar die trainer wou dat ik tot 10 bleef. Uiteindelijk mocht ik om 10 over 9 gaan, maar voortaan heb ik dus van half 8 tot 10 training. Daarna ben ik gaan eten en meteen gaan slapen. Vandaag was niet heel speciaal, het enige leuke dat gebeurde was toen ik vastliep met wiskunde maken tijdens hun wiskunde les. Ik vroeg dus aan de leraar of hij me wou helpen en hij zei van wel, maar toen hij mijn vraag zag zei hij: sorry, ik heb biologie gestudeerd en geen wiskunde (hij is namelijk wiskunde en science leraar want dat is hier 1 vak) dus ik kan me dit niet meer herinneren. In de poauze tussen twee uren gingen wij dus op zoek naar een andere wiskundeleraar, en we kwamen bij de directrice uit. Zij sprak Engels én had wiskunde gestudeerd, de perfecte combinatie dus. Ook zij moest even kijken voordat ze het snapte, maar kon me het uiteindelijk wel goed uitleggen. Ik had trouwens tijdens een van de lessen mijn haren ingevlochten, en dat kkunnen ze hier allemaal niet dus in de pauze heb ik een stuk of 8 vlechten gemaakt omdat iedereen dat zo leuk vond.
Na school ging ik eventjes met macarena naar de supermarkt om kauwgum te halen, maar dat duurde uiteindelijk 2 uur omdat we ook nog een ijsje ging eten en toen kwam ze vrienden tegen etc etc. Gelukkig was haar nichtje van 8 er ook bij dus dat was wel gezellig. Verder heb ik niet zoveel meer gedaan vandaag, een tijdje met dat nichtje gespeeld enzo. Vandaag ben ik trouwens precies een week hier, nog drie weekjes en dan moet ik alweer terug.
- Evie
09 Mei 2013 - 11:30
Marjo Daemen:
Bofkont! xxx mama -
10 Mei 2013 - 11:23
Regina Buijze:
Wat een leuke verslagen, Evie. Ik herken er veel van mijn eigen uitwisselingservaringen in. Een plezier om te lezen! -
10 Mei 2013 - 16:45
Mirjam:
Hoi Evie, je kunt toch beter per dag een verslag sturen, want ze zijn wel superlang per 3 dagen ;) . Vandaag komt er weer een, toch? Ennu, niet vergeten, zondag is moederdag!